Tannlegeskrekk

Det er mange ulike grunner til at man synes det er vanskelig å gå til tannlegen. Vi ønsker å hjelpe deg på din vei til å kunne gå til tannlegen slik at du kan få og opprettholde en god tannhelse. Det er viktig for oss å bli kjent med deg og dine utfordringer i forbindelse med tannlegebesøket. På denne måten kan vi tilpasse tannlegebesøket til deg. Ta gjerne kontakt med oss før du bestiller time slik at vi sammen kan planlegge ditt tannlegebesøk og legge til rette for deg.

ansatt i stol
tannlege utstyr

Hvis du synes det er vanskelig å bestille time kan du først forsøke å finne ut av hva som er årsaken til angsten. Hvilke tanker og følelser får du når du skal til tannlegen? Skriv det gjerne ned på et papir, tenk over det og snakk med noen om det. På denne måten vil det bli tydeligere for deg hva årsaken kan være og det vil bli lettere for oss å tilpasse behandlingen til deg.

Deretter kan du ta kontakt enten via kontaktskjemaet på nettsiden eller på telefon. Vi kan snakke på telefon før du eventuelt bestiller time. For noen kan det ta lang tid fra man har tatt kontakt til man klarer å bestille time. Når du først bestiller time kan du si ifra om at du har tannbehandlingsangst. Da er vi forberedt på dette og vil finne en løsning for deg slik at du skal mestre tannbehandling hos oss.

Vi tar behandlingen gradvis og går frem i ditt tempo. Her skal du føle deg sett og hørt og vi skal sammen jobbe mot en måte å håndtere angsten på. Vi har kunnskap om tannbehandlingsangst, vi forklarer og deler vår kunnskap slik at du lettere kan forstå din angst og dempe denne. I mange tilfeller kan kunnskap og åpenhet hjelpe på frykten for tannbehandling. Målet er at du skal føle deg trygg hos oss. Du skal få mestringsfølelse og vite at du får den hjelpen du trenger.

fasade av bygning